Amazone en physician assistant

Ik stop met wedstrijd rijden, ik ga wel dammen (niets ten goede over de mensen die dit geweldig vinden) ik kan niet paardrijden, anderen zijn veel beter dan mij. Dit waren veel termen die ik meer dan een jaar voelde. Na elke wedstrijd voelde ik mij teleurgesteld in mijzelf. De lol ging er wel vanaf. Ik trainde hard, ging naar les, filmde mezelf, leerden proeven uit mijn hoofd, maar ik bleef mezelf teleurstellen in de wedstrijden. Dit resulteerde in lage punten maar vooral ook in feit dat ik niet lekker had gereden.

Ik had voor mezelf 2 keuzes. Of ik stopte met wedstrijd rijden of ik zocht hulp. Via Kim Jacobi mijn instructrice kwam ik bij Berber terecht. Ik vond het ook wel erg spannend maar wilde er vol voor gaan. Ik wilde mijn plezier en mijn motivatie terug.

De afspraken bij Berber voelde als een uitje. Ik leerde veel over mezelf, hoe ik tegen dingen aan kijk en wat er gebeurde als ik op wedstrijd ging of aan het trainen was. Alles moest perfect, alles moest tegelijk en ik ging op de jury stoel zitten in plaats van dat ik lekker ging genieten van mijn paard. Daarbij was ik erg gefocust op het halen van een winstpunt dat ik de rest erom heen vergat.

Vele oefeningen hebben we gedaan, de 1 nog spannender en ingewikkelder dan de ander, maarik voelde mijn zelfvertrouwen groeien. Ik ging fanatiek aan de slag en had weer zin om op wedstrijd te gaan. Ik kon mij in mijn proef focussen op 2 dingen in plaats van op veel meer. Ik stelde haalbare doelen. En al hoewel dat niet meer het belangrijkste doel was haalde ik mijn winstpunt en zelfs een prijs. Mijn motivatie was terug. Ik had er zin in. Onze laatste afspraak was een feestje maar ook een beetje beladen. Een feestje omdat ik zoveel had bereikt, geweldige dingen had beleefd tijdens deze reis en het belangrijkste: mijn plezier heb teruggevonden in mijn paardrijden maar ook veel geleerd heb wat ik kan toepassen in mijn werk als Physician Assistant en in mijn dagelijks leven. Ik heb genoten van de oefeningen in de turnhal en de gespreken met Berber en daardoor is het toch ook een beetje beladen omdat het na 6 ‘uitjes’ afgerond is. Gelukkig is het een open einde en staat de deur altijd open.