Omgaan met negatieve gedachten en spanning

De trainingen gaan goed, maar dan komen de wedstrijden. Je ziet de spanning en twijfels toenemen. Helaas komt het niveau van de trainingen er in de wedstrijden niet uit. Soms loopt iemand vast in zijn eigen negatieve gedachten of wordt de spanning simpelweg te groot. Hoe help je iemand hier als trainer/coach doorheen? Daar gaat deze cursus over.

In twee dagdelen krijg je praktische handvatten waar je direct mee aan de slag kunt. We starten met theorie en praktijkvoorbeelden en passen dit direct toe in de Epke Zonderland turnhal. Je werkt samen met coaches uit diverse sportbonden. Zo kun je maximaal van elkaar leren. Aan het einde van elk dagdeel krijg je huiswerk mee.

Wat leer je:

  • Hoe leer ik mijn sporters omgaan met negatieve gedachten?
  • Hoe kan ik helpen bij wedstrijdspanning?
  • Welke doelen stel ik voor verschillende sporters?

Wanneer:

16 en 30 oktober van 12.30-15.30 uur

Locatie: Turnhal Sportstad Heerenveen

Maximaal: 20 deelnemers

Kosten: €215,- inclusief koffie/thee

Cursusleider:

Berber van den Berg bedreef als turnster vijftien jaar topsport, met een Olympische nominatie (2004), een derde plek met het Nederlands Team op de Jeugd Olympische Spelen, NK-goud en deelname aan verscheidene Wereld- en Europese Kampioenschappen als belangrijkste prestaties. Ze is als psycholoog (MSc) afgestudeerd aan de Universiteit van Maastricht en deed in 2012 een minor sportpsychologie aan de Bangor University (Wales). Berber werkte acht jaar als mentale coach bij de jeugdopleiding van sc-Heerenveen. Dagelijks helpt ze diverse (top)sporters om mentaal nog sterker te worden. Daarnaast is ze betrokken bij diverse teams op het hoogste niveau (onder andere schaatsploeg Gewest Fryslan en korfbalploeg DOS’46).  

Licentiepunten:

KNVB 4

KNHS 35

Overige bonden zijn in aanvraag

You can do anything you set your mind to

Inschrijven kan via een mail naar: berbervdberg@gmail.com